-

Maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor, de Ziua internaţională a copiilor

În perioada 31 mai - 1 iunie, va fi organizat la nivel naţional un maraton de vaccinare dedicat adolescenţilor între 16 şi 18 ani. Copiii vor trebui să fie însoţiţi de părinţi sau de tutorele legal.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, la nivelul judeţului există 13.843 de elevi cu vârste între 16 şi 18 ani, dintre care 13.009 sunt din mediul urban şi 834 din mediul rural.

Momentan, nicio unitate de învăţământ nu a solicitat organizarea unei campanii de vaccinare ca urmare a unei cereri din partea elevilor din categoria de vârstă eligibilă.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a transmis că singurele unităţi şcolare care au organizat vaccinarea unui număr mai mare de elevi sunt Colegiul Naţional Militar "Ştefan cel Mare" Câmpulung Moldovenesc şi Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi "Petru Rareş" Fălticeni.

În cadrul maratonului, centrele de vaccinare vor fi aprovizionate cu un număr suficient de doze, astfel încât să se asigure vaccinarea tuturor elevilor celor care îşi doresc acest lucru.

Autorităţile vor astfel să marcheze Ziua internaţională a copilului şi să le ofere şansa tinerilor cu vârste între 16 şi 18 ani de a fi un exemplu de urmat pentru întreaga societate.

Potrivit informaţiilor oficiale publicate marţi, judeţele cu cea mai scăzută rată de acoperire vaccinală sunt Giurgiu - 15,8%, Botoşani - 15,8% şi Suceava - 15%, potrivit Rador.

Foto: pixabay

Articole înrudite