-

România este ţara cu cea mai mare rată a deceselor cauzate de accidente rutiere

România rămâne ţara cu cea mai mare rată a deceselor cauzate de accidente rutiere – potrivit datelor Eurostat. Comparativ cu anul trecut, numărul evenimentelor rutiere grave a scăzut în prima jumătate a acestui an, dar consumul de alcool şi droguri sunt din ce în ce mai des întâlnite la şoferi.

Conform stratisticilor, pentru primele şase luni ale acestui an viteza neadaptată la condiţiile de drum a fost principala cauză de producere a unor evenimente rutiere grave, cu 17 procente, indisciplina pietonilor cu 13% şi neacordarea priorităţii de trecere a pietenilor angajaţi în traversarea străzii cu alte 11 procente.

Acţiunile tematice, precum şi cele uzuale ale poliţiştilor rutieri au dus la aplicarea în prima jumătate a anului la peste 1.300 de sancţiuni contravenţionale la legislaţia rutieră.

Numai în ultimele şapte zile au fost aplicate 87 de sancţiuni, în valoare totală de peste 20.000 de lei şi 11 permise de conducere au fost reţinute, dintre care 5 pentru conducerea sub influenţa alcoolului.

Fiind perioada concediilor, în judeţul Vrancea poliţiştii sunt mai prezenţi pe DN 2E 85 pentru a preveni accidentele rutiere.

Până la construirea unei autostrăzi care să tranziteze Moldova către capitală şi către zona de sud a ţării DN 2E 85 rămâne principala arteră rutieră de legătură.

Valorile ridicate de trafic presupun şi un risc ridicat de producere a unor evenimente rutiere, aşa că poliţiştii vrânceni au acţionat cu precădere pe acest drum, pentru a preveni şi combate principalele cauze generatoare de accidente grave, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite