-

Festivalul Sighişoara Medievală revine la viaţă în stil medieval

Evenimentul, organizat de Primăria şi Consiliul Local al municipiului, se află la ediţia a 27-a, astfel că, după un an de pauză, Cetatea Sighişoarei revine la viaţă în stil medieval, în perioada 30 iulie - 1 august.

Festivitatea de deschidere are loc vineri, la ora 18:00, iar timp de trei zile sighişorenii şi turiştii sunt invitaţi să trăiască atmosfera specifică unei epoci în care nu vor lipsi cavalerii, domniţele şi muzica medievală.
Consilierul primarului, Ioana Popa: Vineri de la ora 18:00 se va desfăşura cunoscuta paradă a festivalului Sighişoara Medievală apoi vom avea un concert în stil medieval şi o piesă de teatru în premieră. Pe parcursul a trei zile vom avea muzică şi dansuri medievale, animaţii şi teatru pentru copii, ateliere şi tabere meşteşugăreşti. De asemenea, vor fi cavalerii de la Bulbach, cavalerii danubieni din Bulgaria, străjerii cetăţii Neamţ, războinicii varegi, maeştrii Bălgradului, zânele silvane, bineînţeles toboşarul Cetăţii şi multe alte surprize.
Ioana Popa a adăugat că intrarea în cetate este liberă, însă la concerte şi unde sunt grupuri compacte de spectatori purtatea măştii va fi obligatorie. Organizatorii dau asigurări că vor avea grijă să fie respectate toate normele de prevenire a răspândirii virusului Covid 19.

RADOR
Foto: Pixabay

Articole înrudite