-

De vineri, doar certificatele digitale de vaccinare vor fi acceptate la trecerea frontierelor

De vineri, nu se va mai putea trece graniţa niciunui stat al Uniunii Europene fără un certificat digital care să ateste vaccinarea anti-COVID, trecerea prin boală sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR, în caz contrar este obligatorie respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

În România, documentele pot fi eliberate accesând site-ul vaccinare-covid.gov.ro.

Noile prevederi se regăsesc în Regulamentul european privind certificatele digitale menite să faciliteze libera circulaţie pe durata pandemiei şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului naţional al României, precizează Grupul de Comunicare Strategică, anunta Radio Romania Actualitati.

Foto pixabay

Articole înrudite

 • Persoanele care intră în Grecia cu certificate digitale vor fi testate aleator

  Cetățenii străini, inclusiv cei români, care intră în Grecia pe baza certificatului digital european COVID-19 vor fi testați prin sondaj la punctele de graniță.

 • Peste 340.000 de certificate digitale au fost generate în 12 ore de la lansarea platformei

  Peste 340.000 de certificate digitale au fost generate în primele 12 ore de la lansarea, ieri dimineaţă, a platformei certificat-covid.gov.ro, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii Guvernului.

 • Certificatul digital COVID va avea valabilitate de 1 an

  Guverul a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă privind certificatul digital COVID, pe care urmează să-l folosească cei care doresc să călătorească în ţările din Uniunea Europeană.

  Termenul de valabilitate al certificatului este de un an de zile pentru cei care s-au vaccinat, şi de câteva ore pentru cei care au făcut teste rapide sau de tip PCR.

  Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern prevede ca, de la 1 iulie 2021, persoanele care doresc să călătorească în Uniunea Europeană trebuie să folosească un certificat digital, care să arate dacă sunt vaccinate anti-COVID-19 sau nu sunt bolnave.