-

Măsuri pentru stimularea vaccinării: Bonuri de masă și loterie

Numărul cazurilor de coronavirus urmează evoluţia ascendentă în România, iar autorităţile au luat o serie de măsuri, pentru a stimula vaccinarea.

Astfel, guvernul a adoptat ordonanţa ce prevede o alocaţie de hrană în valoare de o sută de lei pentru persoanele imunizate. Potrivit ordonanței, va fi organizată și loteria pentru stimularea vaccinării cu premii în bani pentru cei imunizați.

De la momentul la care Ordonanța de Urgență este publicată în Monitorul Oficia,l persoanele care se vaccinează cu schemă completă vor putea beneficia de bonuri de masă. Vor putea să ridice aceste bonuri de masă de la centrul la care s-au vaccinat, atunci când ele vor fi disponibile. Ca o măsură suplimentară de recompensare a tuturor persoanelor care au fost vaccinate împotriva COVID-19 s-a propus de asemenea organizarea loteriei de vaccinare, loterie care constă în acordarea de premii în bani persoanelor vaccinate cu schemă completă de vaccinare, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă.

A mai fost adoptată în cadrul ședinței de guvern ordonanța în baza căreia pacienții cu arsuri vor putea beneficia de concediu medical pe toată perioada necesară recuperării.

Potrivit ministrului sănătăţii, este vorba despre o completare a listei de afecțiuni pentru care se acordă zile de concediu medical peste limitele obișnuite, relateaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite