-

Noi măsuri de protecție împotriva Covid-19, adoptate de Guvern

Copiii mai mici de 12 ani nu mai trebuie testaţi pentru accesul în spaţiile unde este necesar certificatul verde, dacă incidenţa depăşeşte 3 la mia de locuitori.

Măsura a fost aprobată joi, 23 septembrie, de Guvern, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, şi scuteşte părinţii de cheltuieli mari atunci când, de exemplu, doreau să iasă împreună cu copilul.

Au fost relaxate şi alte restricţii referitoare, de exemplu, la activitatea magazinelor. Guvernul a decis interzicerea circulaţiei persoanelor în afara locuinţei între 20 şi 5 dimineaţa în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în localităţile unde pragul incidenţei este de 6 la mia de locuitori.

Până acum era de 4 la mia de locuitori.

Tot în localităţile acestea, unde incidenţa este de 6 la mia de locuitori, operatorii economici vor avea program de lucru cu publicul între 5 şi 18, copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul verde acolo unde acesta este cerut pentru adulţi şi pentru copiii de până la vârsta de 12 ani.

Şi o altă măsură adoptată: persoanele vaccinate pot să se deplaseze în afara locuinţei şi în zonele unde pragul incidenţă este mai mare de 6 la mia de locuitori, dar trebuie să prezinte certificatul verde sau certificatul de vaccinare, anunta Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay