-

Românii care lucrează în străinătate beneficiază de alocații pentru copii

Foarte mulți români care lucrează legal în străinătate beneficiază de alocații pentru copii. Sumele pe care statele le acordă părinților sunt de până la 160 de euro și sunt acordate în funcție de legislația acestora.

În județul Vaslui, numărul acestor beneficii a crescut în primele nouă luni ale acestui an. Cele mai multe vin din Germania, Austria și Belgia, după cum aflăm de la corespondenta RRA Alina Darie.

În primele nouă luni ale acestui an aproape 1.000 de locuitori ai județului Vaslui, care lucrează în străinătate, au solicitat încasarea alocațiilor de stat pentru copii din diferite țări ale Uniunii Europene, unde venitul lunar acordat de stat fiecărui copil înseamnă sume variind între 180 și 200 de euro.

Potrivit lui Sorin Prepeliță, șeful Agenției Județene de Plăți și Inspecție Socială Vaslui, tările de unde provin cele mai multe cereri sunt Austria, Belgia și Germania.

Din cele mai recente date deținute de autorități rezultă că sunt peste 40.000 de cetățeni din județul Vaslui plecați la muncă peste hotare, iar mulţi beneficiază de alocații de stat europene întrucât s-au informat de drepturile care li se cuvin angajaților cu forme legale.

Potrivit legislației europene, pentru fiecare an de plată se solicită date despre beneficiarul prestației sociale din țara de origine în așa fel încât alocația să nu fie încasată în cuantum complet în ambele state contrar legii, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite