-

Noi restricții în mai multe localități, pentru a limita răspândirea COVID-19

Măsuri din ce în ce mai stricte se aplică în tot mai multe localitaţi din ţară din cauza numărului mare de infectări.

După ce în acest weekend capitala a ajuns la o rată de incidenţă de 4,35 la mie, se impune purtarea măştilor de protecţie în spaţiile publice şi comerciale, în pieţe, târguri, bâlciuri şi talciocuri, în staţiile şi mijloacele pentru transportul în comun, precum şi la locul de muncă.

Sălile de fitness vor funcţiona la jumătate din capacitate, iar accesul va fi permis doar celor vaccinaţi, testaţi sau trecuţi prin boală. Totodată, clase din 16 şcoli şi grădiniţe fac de astăzi cursuri online din cauza unor cazuri de COVID.

Şi în 31 de localităţi din judeţul Ilfov se vor aplica de la ora 10 noi măsuri de limitare a transmiterii coronavirusului. Cele mai stricte vor fi în Bragadiru, Dobroieşti şi Mogoşoaia, unde rata de incidenţă depăşeste 7,5 cazuri la mie.

Acolo circulaţia persoanelor în afara gospodăriei va fi interzisă între orele 20:00 şi 5:00. Excepţie vor face persoanele care s-au vaccinat în urmă cu cel puţin 10 zile.

De asemenea, magazinele vor avea program redus până la ora 18:00, iar nunţile şi botezurile vor fi interzise. Restricţii similare vor fi valabile şi în Chiajna, Dărăști-Ilfov, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Voluntari, dar numai în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, anunta Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite