-

Persoanele care vor să intre în centre comerciale vor trebui să prezinte certificatul verde

Accesul în toate centrele comerciale din România, inclusiv în mall-uri, se face pe baza certificatului verde. Testul COVID negativ rămâne valabil doar în cazul serviciilor publice care funcționează în interiorul mall-urilor.

Autoritățile au dus o serie de clarificări în legătură cu actul normativ privind restricțiile, măsuri care au intrat în vigoare de luni.

Cetățenii vor putea să intre în mall-uri doar pe baza certificatului verde care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală. La farmaciile din mall-uri nu trebuie certificatul verde, ci doar masca de protecție; în schimb, la magazinele alimentare este nevoie de certificatul verde. La magazinele alimentare din afara mall-urilor este necesară doar masca de protecție.

De asemenea, în mall-uri fără certificat verde vor putea să intre persoanele care merg să se vaccineze, dar și cele care merg la oficiile serviciilor publice, așa cum este cazul Birourilor pentru pașapoarte.

Pensionarii care se vor duce să ridice pensiile nu vor avea nevoie de certificatul verde atunci când vor intra în instituțiile publice și nici persoanele care vor lua indemnizațiile sociale, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Articole înrudite