-

Ce sancțiuni riscă șoferii care sunt depistați în trafic fără anvelope de iarnă

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile acoperite cu polei şi mult mai eficiente atunci când temperaturile sunt scăzute, chiar şi acolo unde asfaltul este curat.

Şoferii care nu respectă legislaţia rutieră riscă pe lângă o amendă de cel puţin 650 de lei şi reţinerea certificatului de înmatriculare, care poate fi recuperat doar de la o reprezentanţă a Registrului Auto Român.

Anvelopele de iarnă oferă o aderenţă mai bună pe şosele în sezonul hibernal, potrivit directorului general al RAR, Radian Tufă, citat de Radio Romania Actualitati.

Radian Tufă: Anvelopele de iarnă sunt construite din materiale speciale, iar compoziţia şi structura benzii de rulare sunt specifice utilizării în aceste condiţii. O anvelopă normală, generic de vară, pe perioada de iarnă ea devine casantă, nu mai are aderenţă, implicit înseamnă că expune conducătorul auto la posibile riscuri de accident. Obligatoriu să le înlocuim când circulaţia se desfăşoară pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, cu gheaţă, polei.

Foto: pixabay

 

Articole înrudite