-

FOTO: Comuna Comana din judetul Giurgiu – Satul Viu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un om, Gelu Palamaru, a visat că satul său va fi înscris pe harta turistică a lumii civilizate, cu toate exigentele ei. A reusit, printr-un proiect de suflet, să transforme visul în realitate tocmai la Comana, în judetul Giurgiu.

Pe 20 de hectare de teren (din care 6 ha pădure, 6 ha lac şi 8 ha grădini si livezi) a reușit să atragă zeci de mii de turisti într-un parc de aventură cu tiroliene, să plimbe copiii cu trenuleţul Orient Expres prin toată comuna, să cazeze într-un hotel de 4 stele elita bucuresteană. Cu alte cuvinte, să ofere modelul unui succes din care oricine poate înţelege că şi românii pot construi civilizaţie, confort, bun gust.

2

3

4

5

Hotelul Casa Comana, un spaţiu decupat parcă din ofertele turistice ale vestului Europei!

8

9

12

Exemplul iubitorului de oameni si locuri, Gelu Palamaru, a fost iute preluat de o tânără care a pus pe picioare o altă afacere cu nume, “Satul meștesugurilor si Moara de hârtie”, locul unde hartia se face si se tipăreste manual, unde firele de lână sau de bumbac se transformă în ștergare, iar lutul în obiecte de artă contemporană.

16

17

21

Învăţăm să privim, învăţăm să construim, învăţăm să ducem mai departe, învăţăm să învăţăm. Doar prin exemple, învătând, putem depăși barierele și să aducem satul acolo unde îi este locul, în lumea civilizată!

25

Ne-am propus joi, 22 septembrie 2016, de la ora 12:20, să vă aducem pe frecvențe oameni care dau valoare locurilor, istorii și fapte ce nu trebuie uitate. Un sat viu, situat cu adevărat în secolul XXI.

Vă asteptăm cu drag la întâlnirea fiaxată!

Realizatori: Tatiana Mircea și Violeta Anghel

Puteti vedea galeria foto completa pe pagina oficiala de facebook - Radio Antena Satelor.

Citit 1793 ori