-

Cerbul de Aur s-a încheiat cu o seară dedicată folclorului românesc

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ediţia din anul acesta pentru care Radio România a fost coproducător a avut un format special cu o gală dedicată împlinirii a 50 de ani de la debutul Cerbului de Aur. Seara care a închis Festivalul Cerbul de Aur a fost dedicată folclorului românesc.

Trofeul și Marele premiul au plecat în Albania. Inis Neziri este marea câștigătoare a ediției aniversare și a premiului de 25.000 de euro. Artista a interpretat în concurs piesele: „Dau viaţa mea pentru o iubire” şi „Piedestal”.

Devenită deja o tradiție, seara care a închis Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” a fost dedicată folclorului românesc. A fost un regal muzical folcloric şi patriotic ce a făcut să vibreze fiecare suflet de român care a privit spectacolul dedicat Marii Uniri de la 1 decembrie 1918.

spectacol folcloric cerbul

 Chiar de la debut, pentru a marca Centenarul, au performat 100 de căluşari din Olt acompaniaţi de orchestra Lăutarii din Chişinău dirijată de Nicolae Botgros. Apoi Grigore Leşe a doinit din fluier şi din glas.

spectacol folcloric cerbul1

 Spectacolul, dedicat folclorului autentic, a avut o trecere muzicală şi coregrafică prin toate provinciile istorice ale României, inclusiv prin Basarabia.

spectacol folcloric cerbul2

Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” este organizat de Televiziunea Română, iar anul acesta Radio România a fost co-producător.

spectacol folcloric cerbul4

spectacol folcloric cerbul5

spectacol folcloric cerbul6

 

Citit 1451 ori