-

Târgul de Carte Gaudeamus şi-a deschis porţile la Romexpo Bucureşti

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Târgul de Carte Gaudeamus, organizat de Radio România, s-a deschis astăzi în pavilonul B2 al spaţiului expoziţional Romexpo din Bucureşti.

Manifestarea se desfăşoară sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Despre traumele produse de totalitarism şi cazul scriitoarei germane de origine română Herta Müller, laureată a Premiului Nobel pentru Literatură, vorbeşte şi cartea psihanalistului Radu Clit. Apărut în Franţa, volumul a fost lansat astăzi, la Gaudeamus, în prezenţa autorului, în versiune românească.
Radu Clit: „Probabil, în cazul ei, decizia de a se apuca de scris a fost determinată de nişte traume din viaţa personală, în raport şi cu regimul comunist şi, probabil, scrisul a ajutat-o să-şi depăşească o parte din traumele respective, care, în cazul ei, sunt multiple, pentru că trebuiesc avute în vedere şi traumele familiei.”
Timp de cinci zile, iubitorii de carte sunt aşteptaţi la târg cu aproape 900 de evenimente şi peste 250 de expozanţi, care îşi prezentă ofertele din diverse domenii. Programul de vizitare a Târgului Gaudeamus Radio România este zilnic între orele 10:00 şi 20:00.

RADOR

Citit 409 ori