-

„Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică, 22 decembrie, ora 10:00, la Sala Radio, Agenţia de presă Rador în colaborare cu Editura Casa Radio au prezentat cartea şi audiobook-ul de mărturii "Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989", ai cărei autori sunt colegii noştri Silvia Iliescu, Carmen Ionescu, Octavian Silivestru.

La împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din 1989, "Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989" vine să dezvăluie realitatea acelor zile, aşa cum au trăit-o jurnaliştii şi tehnicienii Radio România, care au lucrat în zilele fierbinţi din decembrie 1989.
Prezentarea a avut loc în cadrul unui eveniment de amploare, organizat în memoria martirilor de la Revoluţie, care a avut loc, în această dimineaţă, la monumentul din faţa Sălii Radiodifuziunii Române, instituţie asupra căreia s-au tras focuri de armă în acele zile fierbinţi. Cei prezenţi au putut auzi inclusiv o scurtă înregistrare din transmisiunea de la Radio de acum 30 de ani, de fapt primele minute de după anunţul fugii cu elicopterul a cuplului Elena şi Nicolae Ceauşescu de pe acoperişul Comitetului Central al Partidului Comunist Român.
Slujba religioasă în memoria eroilor căzuţi în decembrie 1989, 11 fiind numărul celor care au murit în perimetrul clădirii postului public de radio, a fost oficiată de Preasfinţitul Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal. La final au fost depuse coroane de flori la monumentul dedicat Revoluţiei Române şi ridicat în faţa Sălii de concerte.
Ulterior, au fost prezentate în foaierul Sălii Radio două cărţi dedicate a acelor evenimente, "Radio-istorii. 21-25 decembrie 1989" şi "Baricada Radio", o carte semnată de Viorel Popescu, fost director al postului Radio România Actualităţi, scrisă din perspectiva celui care a trăit Revoluţia în direct la Radio.

RADOR

Citit 581 ori