-

Au sculptat versurile lui Eminescu pe poarta de acces în curtea locuinţei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O familie din localitatea Cătămărăşti Vale, judeţul Botoşani, şi-a sculptat pe poarta de acces în curtea locuinţei versurile a două poezii din opera poetului Mihai Eminescu.

Locuinţa este situată pe drumul de acces către "Lacul cu nuferi", la câteva sute de metri de locul care l-a inspirat pe marele poet născut la Ipoteşti.

Pentru a atrage atenţia trecătorilor asupra operei eminesciene, dar mai ales asupra faptului că "oamenii ar trebui să trăiască fiecare clipă", proprietara casei, psihologul Anca Larionesei, a decis să scrie pe poartă câte o strofă din poeziile "Glossă" ("Viitorul şi trecutul/ Sunt a filei două feţe/ Vede-n capăt începutul/ Cine ştie să le-nveţe") şi "Cu mâne zilele-ţi adaogi ..." ("Cu mâine zilele-ţi adaogi/ Cu ieri viaţa ta o scazi/ Şi ai cu toate astea-n faţă /De-a pururi ziua cea de azi").

"Ne-am mutat într-o zonă renumită pentru poezia lui Eminescu şi, aşa cum în toată lumea asta oamenii îşi promovează valorile şi au specific locului, ne-am gândit că aşa este normal, aşa este firesc. (...) Cred că oamenii trăiesc mai mult în trecut sau în viitor şi uită să se bucure de prezent şi şi am căutat versuri care să oprească trecătorul şi măcar pentru câteva secunde să mediteze la viaţa lui, la sensul vieţii", a afirmat Anca Larionesei, care crede că Eminescu nu trebuie celebrat doar pe 15 ianuarie, când este născut, sau pe 15 iunie, când a murit.

Sculptura, care atrage privirile a sute de turişti, a fost realizată de Constantin Suguriu, un poliţist pasionat de artele plastice.

Sursa: AGERPRES

Citit 2950 ori