-

Paştele şi Sfânta Lumină vor fi distribuite de către preoţi, cu mască şi mănuşi

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat ce vor putea face românii cu ocazia Sărbătorilor Pascale: Biserica Ortodoxă şi Ministerul de Interne au ajuns la un nou acord. Pentru a spori măsurile împotriva COVID SE MODIFICA ACORDUL ANTERIOR.

Slujbele se vor efectua FARA PARTICIPAREA CREDINCIOSILOR.
PASTILE SFINTITE JOI vor fi distruite la domiciliul credincioşilor, VINERI şi SAMBATA INTRE ORELE 8 SI 16 şi DUMINICA între 6 si 12, de către personalul clerical, fără ajutorul Poliţiei.
SFANTA LUMINA va fi distribuită DE CATRE PERSONALUL CLERICAL, cu ajutorul a maximum 5 VOLUNTARI în fiecare parohie.
Ieri, Marcel Vela anunţase că Ministerul de Interne va ajuta Biserica Ortodoxă Română la împărţirea Luminii aduse de la Ierusalim.
De asemenea, conform unui acord încheiat cu BOR, PAINEA BINECUVANTATA sfinţită de către preoţi urma sa fie DISTRIBUITA VINERI şi SAMBATA între orele 7 şi 17 în zone special amenajate din jurul bisericilor, iar DISTRIBUIREA SFINTEI LUMINI trebuia să se facă sâmbătă seară de către Poliţie şi de către voluntarii Bisericii Ortodoxe începand cu ora 20:00!
O altă permisiune speciala era aceea acordată credincioşilor, care ar fi urmat să aibă dreptul să iasă din casă pentru a lua lumina din faţa blocului ori a locuinţei de la Politie ori voluntari ''

RADOR
Foto: Pixabay

banner 600 d 3

Citit 634 ori