-

Tătaru: „Al doilea val de îmbolnăviri COVID-19 nu va avea amploarea primului”

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, este de părere că al doilea val de îmbolnăviri cauzate de coronavirus, aşteptat la toamnă, nu va avea amploarea primului val.

Ministrul sănătăţii a subliniat că autorităţile trebuie să fie pregătite şi că este nevoie ca persoanele din grupele de risc să fie vaccinate antigripal şi antipneumococic:
Nelu Tătaru: „Eu cred că al doilea val nu va mai fi ca acest prim val, dar noi trebuie să fim pregătiţi pentru orice în acest moment. Gândiţi-vă că noi o să luăm anumite măsuri, mai ales pentru grupele de risc, în care să avem o vaccinare antigripală, vaccinarea antipneumococică pentru cei care sunt cu boli pulmonare cronice, tocmai pentru a preveni posibile cazuri grave într-un eventual val doi. Nu mai este un lucru necunoscut, dar este tot un lucru cu care ne luptăm având nişte resurse limitate. Avem aceeaşi medicaţie off-label, avem aceeaşi lipsă a unui vaccin, dar ştim cu cine luptăm în acest moment. Suntem psihic mai pregătiţi, o să trebuiască să avem grijă să avem depozitele pline cu tot ce înseamnă medicamente, materiale sanitare, echipamente, să avem o capacitate de testare suficientă, dar să nu credem că sistemul medical s-a schimbat după o pandemie.”
Ministrul sănătăţii a mai precizat că în studiul de seroprevalenţă vor fi testate peste 29.000 de persoane, în funcţie de grupe de vârstă, iar în final acest studiu va arăta câţi cetăţeni au trecut prin boală şi sunt imunizaţi, dar şi o previziune pentru un posibil viitor episod.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 856 ori