-

Ample controale pe litoral pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Pe litoral au loc în această perioadă ample controale pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Echipe mixte de poliţişti, jandarmi, reprezentanţi din domeniul sanitar şi ai protecţiei consumatorului sunt la datorie, în special în zonele aglomerate.

Weekendul a început pe litoral cu controale în zonele aglomerate din staţiuni. Verificările au vizat în special terasele şi cluburile de noapte, unde există pericolul de a se strânge multe persoane, în ciuda regulilor de distanţare impuse. Poliţiştii, jandarmii, reprezentanţii ISU, DSP, DSVSA, ITM şi ai Protecţiei Consumatorului pe tot litoralul, de aseară până după miezul nopţii, pentru a vedea dacă turiştii şi agenţii economici respectă normele igienico sanitare.
Andreeea Iliescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Constanţa, coordonatorul acţiunii: „Colegii mei sunt la datorie de mai bine de o săptămână, de când a început sezonul estival, şi continuă aceste acţiuni în fiecare zi pentru ca oamenii să conştientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă măsurile de protecţie individuală.”
De la 1 iulie, efectivele structurilor MAI au fost suplimentate pe litoral cu lucrători din ţară: 180 de poliţişti au fost detaşaţi pentru a li se alătura constănţenilor, astfel că aproape 500 de poliţişti acţionează zilnic pe litoral pentru siguranţa cetăţenilor, dar şi pentru respectarea măsurilor de protecţie impuse de pandemia de coronavirus.
Între timp, o altă măsură legată de prevenirea contaminărilor cu coronavirus a fost luată pe litoral. Agenţii economici din Vama Veche au decis ca barurile de pe plajă cu program nonstop să limiteze zgomotul la un nivel mediu şi să difuzeze doar muzică ambientală. Astfel, dacă muzica nu este dată la maximum, oamenii se pot auzi unii pe alţii fără a se mai apropia sub distanţa la care se poate transmite noul coronavirus. De vineri seara până duminică, Vama Veche este o destinaţie extrem de aglomerată, ceea ce creează dificultăţi în respectarea recomandărilor legate de distanţarea fizică.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 623 ori