-

Gheorghe Verman, fondatorul postului de radio Antena Satelor, s-a stins din viață

Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

S-a stins din viață cea mai puternică voce (de radio și televiziune) a satului românesc. GHEORGHE VERMAN, odihnește-te în pace!

Pentru cei mai mulți dintre români și, mai ales, pentru cei care au trăit și/ sau trăiesc la sat, pentru aceia care cu mâinile lor au muncit glia strămoșească, vestea a lovit azi ca un trăznet: Gheorghe Verman nu mai este printre noi.

Realizatorul de radio și de televiziune, care a marcat timp de mai bine de o jumătate de secol lumea satului românesc, agricultura românească - Gheorghe Verman s-a stins în mijlocul acestei veri neobișnuite.

Cei mai în vârstă, și-l amintesc, poate, de pe când realiza emisiunea „Viața Satului”, la Televiziunea Română, în anii 70-80. După Revoluție, a „migrat” către radio. El este fondatorul rețelei Departamentului Studiourilor Teritoriale și Locale din Radio România și a postului Antena Satelor. Dintre miile de emisiuni pe care le-a realizat, de-a lungul timpului, nu puține sunt astăzi în Fonoteca de Aur a Radioului și în arhiva de aur a Televiziunii.

O voce caldă și un bun cunoscător al domeniului agricol, al lumii rurale, al oamenilor satului românesc, a jalonat vieților multor profesioniști - din agricultură sau din audio-vizual -, ca și viețile oamenilor simpli, care îl urmăreau de acasă. 

Un profesionist cum nu mai sunt mulți, un om profund, un reper și un exemplu pentru cei mai mulți dintre noi.

Doamne, ai grijă de sufletul lui și ține-i amintirea vie!

Citit 4625 ori