-

Coronavirus: Trei zile la rând cu peste 1000 de cazuri, în România

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România a înregistrat 3 zile consecutiv peste 1.000 de cazuri noi de COVID-19. Astăzi au fost anunţate noi cifre record în evoluţia pandemiei. Cele mai multe cazuri noi în decurs de 24 de ore, 1.119, şi depăşirea pragului de 300 de pacienţi la ATI.

Numărul testărilor la 24 de ore se menţine ridicat. Astăzi au fost 22.500, dintre care 9.600 la cerere. Au fost raportate şi 24 de decese, bilanţul victimelor fiind acum 2.150. Premierul Ludovic Orban a dat asigurări că autorităţile vor folosi toate pârghiile legale pentru reducerea răspândirii noului coronavirus, dar a atras atenţia că este nevoie de contribuţia întregii populaţii, care este rugată din nou să respecte măsurile de siguranţă sanitară.
Ludovic Orban: „Obiectivul nostru este să utilizăm toate instrumentele legale, care ne-au fost redate după aproape o perioadă de o lună de zile de vid legislativ, pentru a reduce răspândirea şi a readuce pe trend descendent numărul îmbolnăvirilor zilnice şi numărul cazurilor active. Sigur că nu putem singuri, dacă se respectă regulile, nu e nevoie să mai impunem nicio măsură de restricţie. Obiectivul nostru este să utilizăm toate pârghiile legale, inclusiv amenzile pentru cei care nu respectă legea, că e păcat să sufere cei corecţi şi cei care respectă legea, din cauza celor care nu respectă legea.”

RADOR

Foto: Pixabay

Citit 530 ori