Imprimă această pagină

România urmează să primească 600 de flacoane de Remdesivir împotriva SARS-CoV-2

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

România urmează să primească 600 de flacoane de Remdesivir, folosit în tratarea COVID-19, a anunţat ieri ministrul sănătăţii Nelu Tătaru.

Medicamentul este folosit doar în cadrul unui studiu şi va fi distribuit doar clinicilor incluse în program, în condiţiile în care producătorul a pus la dispoziţia ţării noastre o cantitate limitată, a mai precizat el.
Nelu Tătaru: „După cum ştiţi, Remdesivirul a venit printr-un studiu, am avut 640 de flacoane, venite în două serii, s-au repartizat către spitalele ce aveau sector sau specialişti de boli infecţioase, care puteau urmări. Acel studiu a avut acea cantitate, urmează să mai primim o cantitate de 600 de flacoane, dar la nivelul SUA, preşedintele Trump a impus oarecum ca toată producţia să rămână în SUA.”
Ministrul sănătăţii a mai subliniat că România se află pe lista UE cu ţările care au solicitat un viitor vaccin împotriva noului coronavirus. El a reafirmat, ieri, la Iaşi, că nu este necesară reinstituirea stării de urgenţă, dar că următoarele 14 zile sunt importante în lipta împotriva noului coronavirus, pentru că persoanele infectate care au ajuns în comunitate pot transmite boala mai departe. Pentru ca ţara noastră să evite o situaţie dramatică, ministrul sănătăţii a îndemnat din nou la respctarea regulilor.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 571 ori