-

Comisia Europeană va sprijini 23 de proiecte de cercetare privind pandemia

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Comisia Europeană va sprijini, cu 128 de milioane de euro, 23 de noi proiecte de cercetare privind pandemia cu noul virus.

Fondurile vor fi folosite de specialişti în dezvoltarea de tehnologii medicale digitale, precum şi în îmbunătăţirea modului de tratare a unor grupuri mari de pacienţi din întreaga Europă.
Comisarul pentru cercetare şi inovare, Mariya Gabriel, a declarat că finanţarea de urgenţă din Programul Orizont 2020 va permite cercetătorilor să dezvolte rapid soluţii, cu şi pentru pacienţi, personal medical, spitale comunităţi locale şi companii, ca să administreze mai bine şi să supravieţuiască infecţiilor cu noul coronavirus. Un astfel de noul proiect vizează, de exemplu, reconfigurarea rapidă a mijloacelor de producţie pentru materiale şi echipamente medicale vitale, necesare testării tratamentului şi prevenţiei. Altul are ca scop dezvoltarea de tehnologii medicale şi instrumente digitale pentru a îmbunătăţi detectarea, supravegherea şi îngrijirea pacienţilor, inclusiv prin noi aparate de diagnosticare mai rapidă, mai ieftină şi mai uşoară, dar şi noi tehnologii de protejare a sănătăţii personalului medical. Un alt proiect vizează analizarea impactului de comportament şi socio-economic al răspunsului guvernelor şi sistemelor publice de sănătate, de exemplu asupra sănătăţii mintale.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 563 ori