-

Estimări ale evoluției pandemiei, după redeschiderea restaurantelor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Autorităţile sanitare estimează o creştere a numărului de cazuri de COVID-19 odată cu redeschiderea restaurantelor şi a sălilor de spectacol, de asemenea ca urmare a copiilor la şcoală.

Ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că în prezent se face o evaluare a situaţiei din spitale, inclusiv în unităţile de pediatrie, dar subliniază din nou importanţa respectării normelor de prevenire a infecătrii cu noul coronavirus.
Nelu Tătaru: „Această pandemie nu se tranşează în spitale, se tranşează în prespital, acolo unde trebuie avut grijă să respectăm acele precauţii, acele recomandări, pentru a avea o transmitere comunitară scăziută şi, implicit, un număr mic de cazuri de la o zi la alta. Noi suntem capabili să adaptăm numărul de paturi, terapiile intensive în unităţi modulare, dar să nu forţăm această limita, pentru a nu colmata sistemul medical. În următoarea perioadă vom evalua şi spitalele de pediatrie, pentru a putea avea şi capacitatea lor, în eventualitatea creşterii numărului de cazuri odată cu deschiderea şcolii.”
Ministrul sănătăţii a mai precizat astăzi că în ţară autorităţile locale şi DSP-urile analizează în această perioadă situaţia epidemiologică, astfel încât să se decidă cum vor fi adaptate cele trei scenarii de reluare a cursurilor la 14 septembrie, pentru fiecare comunitate şi şcoală în parte. Evaluările se vor încheia pe 7 septembrie şi în funcţie de acestea se vor stabilio condiţiile specifice de la un caz la altul, cu respectarea generală a regulilor de prevenire a ăspândirii coronavirusului. Astăzi, reprezentanţii asociaţiilor de elevi şi părinţi, de asemenea ai sindicatelor din învăţământ au solicitat autorităţilor centrale şi locale precizări clare în legătură cu măsurile ce vor fi luate pentru începutul anului şcolar şi universitar, dar şi organizarea unei întâlniri în care să se discute despre problemele din sistemul de educaţie. Ei consideră că majoritatea instituţiilor de învăţământ nu sunt pregătite pentru prima zi de şcoală.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 529 ori