Imprimă această pagină

COVID-19 se poate transmite și pe calea aerului

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Agenţia Federală Americană pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor a admis oficial, după luni de zile, că răpândirea coronavirusului se face şi pe cale aeriană.

Agenţia ajunge, astfel, la concluzia oamenilor de ştiinţă care au pledat insistent pentru precizări publice cu privire la riscuri. Cristian Bâcâin a urmărit subiectul.
Pentru actualizarea recomandărilor sanitare, CDC arată că unele infecţii pot fi transmise prin expunerea la virusuri din picăturile mici şi particulele care pot rămâne suspendate în aer mai multe minute sau chiar ore. Aceste virusuri pot să infecteze persoane aflate la peste doi metri distanţă de cineva contaminat, inclusiv după plecarea acestuia. Particulele sunt răspândite prin tuse, strănut, cântat, vorbit sau respirat, iar CDC subliniază importanţa ventilaţiei în spaţiile închise, pentru a preveni contaminarea. În schimb, contaminarea de la o suprafaţă infectată nu este considerată o formă obişnuită de răspândire a COVID-19. Măsurile de prevenire rămân aceleaşi şi pentru Agenţia Sanitară Americană: distanţarea fizică, purtarea măştii, spălarea mâinilor, evitarea locurilor aglomerate şi izolarea pe timpul bolii.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 901 ori