Imprimă această pagină

Ce se întâmplă în caz de infectare simultană cu virusul gripei și COVID-19?

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pacienţii care se infectează în acelaşi timp cu virusul gripei şi cu noul coronavirus pot face forme mai severe de COVID-19.

Medicul primar Adrian Marinescu de la Institutul Naţional de Boli infecţioase "Matei Balş" din Bucureşti a explicat că vaccinarea antigripală este foarte importantă, însă a atras atenţia că aceasta nu ne imunizează şi împotriva SARS-CcoV-2.
„Nu există nicio dovadă că este o legătură, virusurile gripale sunt într-un loc, coronavirusurile, familia din care face parte şi SARS-CoV-2 în altă parte. Nu există nicio legătură. Dacă ne vaccinăm antigripal ne e mai bine prin prisma faptului că nu vom mai face gripă. Din punctul ăsta de vedere, da, ne ajută, dar o legătură directă nu există şi nimeni nu trebuie să caute vreo explicaţie, că nu o va găsi, nici o documentare ştiinţifică nu este în această direcţie. Noul coronavirus, deşi nu mai este nou, suferă mutaţii minore în orice moment, chiar şi mutaţii majore, numai că schimbările astea se întâmplă de la un moment la altul şi ele trebuie documentate. De exemplu, se ştie în momentul de faţă că probabil că în SUA şi în Europa vorbim de o variantă virală care nu este mai agresivă, dar care se transmite cu o mai mare uşurinţă. Ăsta este motivul pentru care vorbim de al doilea val şi de felul în care se întâmplă infectările acum”.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 839 ori