Imprimă această pagină

Eforturi la nivel european pentru combaterea pandemiei

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Carantina şi interdicţia circulaţiei în timpul nopţii au devenit un mod de viaţă pentru locuitorii Europei, care este acum epicentrul pandemiei. Cancelarul Angela Merkel a vorbit chiar de un al doilea val mai sever decât primul.

În Italia ar urma să fie luată în curând o decizie privind carantina totală, măsură solicitată de medici, care se confruntă cu situaţii limită în spitale, Spania le va cere străinilor care vin din ţări cu risc un test PCR negativ, realizat cu cel mult 72 de ore înainte de sosire. Măsura va fi în vigoare după 23 noiembrie. Alte ţări mizează pe testarea gratuită în masă. Marea Britanie va extinde de testele şi în alte regiuni, după ce a realizat acest lucru la Liverpool. Teste se fac şi în Portugalia. În acelaşi timp, numeroase state se pregătesc să primească primele vaccinuri pentru COVID-19. Comisia Europeană a semnat un contract cu compania Pfizer pentru achiziţionarea a 300 de milioane de dose. Oficialităţile medicale reiterează însă că primele vaccinări ar putea avea loc în primul trimestru al anului viitor.
Uniunea Europeană a încheiat un acord, care îi permite să plătească mai puţin decât Statele Unite pentru vaccinul dezvoltat de compania Pfizer. Un reprezentant al forului comunitar a declarat pentru agenţia Reuters că blocul comunitar va plăti un preţ mai mic decât cel de 19,50 de dolari pentru o doză. Un rol important îl are şi Germania, în condiţiile în care serul de imunizare al companiei Pfizer este produs în colaborare cu firma germană BioNTech. Comisia Europeană a mai încheiat contracte de aprovizionare cu vaccinuri cu companiile farmaceutice AstraZeneca, Sanofi şi Johnson&Johnson şi continuă negocierile şi cu alte companii. Orice vaccin cumpărat au urma apoi să fie certificat şi aprobat de către Agenţia Europeană de Reglementare în Domeniul Medicamentelor.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 973 ori