-

Preoţii merg pe la casele oamenilor să le sfinţească. Avertismentul autorităților

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preoţii din Bistriţa-Năsăud încep să meargă pe la casele oamenilor să le sfinţească, un obicei vechi care este aşteptat de creştini.

Autorităţile le atrag, însă, atenţia reprezentanţilor bisericii să nu intre în case fiindcă, după o scurtă perioadă de scădere a numărului de infectări, acestea au crescut din nou. 
Unii preoţi care au parohii mai mari au pornit încă din prima zi a noului an să sfinţească locuinţele enoriaşilor, însă nu înainte să anunţe că vor renunţa la alaiul care îi însoţea în alţi ani şi că nu vor intra în case dacă nu sunt invitaţi. Gospodăriile vor fi sfinţite de la poartă. Creştinii nu vor putea săruta crucea, dar în unele locuri vor primi în dar câte una din partea parohiei. Întrucât numărul persoanelor infectate este destul de oscilant, iar incidenţa cazurilor a crescut în ultima perioadă la Bistriţa, autorităţile responsabile de gestionarea pandemiei i-au îndemnat pe preoţi să nu intre în nicio casă. Cum au reacţionat credincioşii la această veste vă spun în ediţiile informative ale zilei.

RADOR
Foto: Pixabay

Citit 247 ori