-

Actualele vaccinuri par a fi eficiente împotriva tuturor variantelor

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Organizația Mondială a Sănătății avertizează că în Europa pericolul nu a trecut, iar tulpina indiană a ajuns și în America Latină.

Prudenţă în fața virusului - este recomandarea experților OMS, care spun că mutația provenită din India a fost identificată în cel puțin 26 din cele 53 de țări din regiunea Europa, iar în această dimineață și autoritățile din Brazilia au raportat primele cazuri pe un vas venit din Hong Kong.

Cu toate acestea, se fac pași în vederea redeschiderii granițelor după o săptămână în care țări precum Grecia, Portugalia, Spania sau Italia, au anunțat primele relaxări.

Pașaportul verde digital, care va permite călătoriile în blocul comunitar, prinde contur, după ce Parlamentul de la Strasbourg și statele membre au ajuns aseară la un acord în acest sens.

Diminuarea numărului de îmbolnăviri se datorează în mare parte campaniilor de vaccinare, care se extind și la grupe de vârstă mai mici.

În Polonia, spre exemplu, 90.000 de adolescenți între 16 și 17 ani au fost imunități în decurs de patru zile, iar autoritățile de la Varșovia așteaptă aprobarea Agenției Europene a Medicamentului pentru demararea campaniei de vaccinare a copiilor între 12 și 15 ani.

De altfel, președintele companiei Pfizer afirmă că este esențială vaccinarea pe parcursul întregului an și se ia în considerare ca serul să fie administrat anual asemeni celui antigripal.

Instituțiile europene au încheiat deja un acord cu acest grup pentru furnizarea de vaccinuri suplimentare, a căror livrare ar trebui să înceapă din decembrie și să se termine în 2023, informeaza Radio Romania Actualitati.

Foto: pixabay

Citit 750 ori