Imprimă această pagină

COVID: primele simptome diferă în funcție de vârstă și sex

Scris de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

COVID-19 afectează oamenii în moduri diferite chiar de la începutul infecției. Un nou studiu relevă faptul că primele simptome ale bolii variază în funcție de vârsta și sexul pacienților. 

Tuse, pierderea gustului, oboseală, febră ... acestea sunt simptomele asociate cel mai adesea cu covid-19. Cu toate acestea, este posibil să aveți o boală diferită. Într-adevăr, potrivit unui nou studiu realizat de King's College din Londra, primele semne ale unei infecții cu coronavirus variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi vârsta și sexul. 

COVID-19: semnele individuale să fie mai bine luate în considerare

Pentru acest studiu, echipa instituției de învățământ superior britanic a analizat datele colectate în perioada aprilie - octombrie 2020 de aplicația ZOE COVID Symptom care identifică toate semnele bolii la persoanele afectate de COVID-19 Regatul Unit. Cu ajutorul inteligenței artificiale, cercetătorii au reușit să identifice și să examineze 18 simptome care au avut relevanță diferită pentru depistarea precoce a bolii în diferite grupuri.

În general, semnele revelatoare sunt cele identificate de câteva luni: pierderea mirosului, dureri în piept, tuse persistentă, dureri abdominale. Cu toate acestea, s-au găsit diferențe notabile între grupurile de vârstă mai mici (16-59 de ani) comparativ cu cele mai în vârstă (60-80 de ani și peste). În plus, bărbații au simptome diferite față de femeile din stadiile incipiente ale infecției cu COVID-19.

„Este important ca oamenii să știe că simptomele timpurii sunt variate și pot părea diferite pentru fiecare membru al unei familii sau al unei gospodării”, a declarat autorul principal al cercetării Claire Steves de la King's College din Londra. Colegul său, dr. Marc Modat, a adăugat: „Acest lucru sugerează că criteriile pentru încurajarea oamenilor să se testeze ar trebui personalizate folosind informațiile indivizilor, cum ar fi vârsta. Alternativ, ar putea fi luat în considerare un set mai mare de simptome, astfel încât diferite manifestări ale bolii în se iau în considerare diferite grupuri ".

Foto: Pixabay

Citit 249 ori