La spitalul din Cernăuţi a ajuns un transport de ajutoare din Hunedoara
La spitalul din Cernăuţi a ajuns un transport de ajutoare din Hunedoara. Medicii de acolo spun că în condiţii de război unitatea medicală era în imposibilitatea de a se aproviziona pentru a-şi putea îndeplini misiunea.
03 Martie 2022, 20:41
Medicamentele şi ajutoarele umanitare au fost descărcate la Spitalul de Pediatrie din Cernăuţi, care avea nevoie de asistenţă pentru că stocurile se terminau şi nu există posibilitatea de a fi achiziţionate produse farmaceutice. Medicul neurochirurg Aurel Roşca, director medical al spitalului, ne-a explicat de ce e importantă această unitate medicală pentru regiunea Cernăuţi.
Aurel Roşca: „Menţionez să spun că este singurul spital care acordă asistenţă medicală la copii pe tip de chirurgie pediatrică, care facem gărzi non-stop pe pediatrie de urgenţă. Menţionez să vă mulţumesc la toţi oamenii din municipiul Hunedoara şi pentru tot ajutorul care a fost adus aici, pe care îl vedeţi, ca Dumnezeu să vă dea însutit, să vă dea sănătate, să vă dea pace, care acum este cea mai scumpă şi despre ea se vorbeşte în toată lumea.”
Transportul umanitar din judeţul Hunedoara este doar unul dintre zecile de transporturi de felul acesta care au ajuns în Ucraina de la începerea războiului.
Consulul general al României la Cernăuţi, Irina Loredana Stănculescu: „România a răspuns prezent la această solicitare. A venit cu medicamente, a venit cu saltele, cu plăpumi, cu pături, cu tot ce a fost necesar. Spitalul municipal Hunedoara a răspuns acestei solicitări şi Primăria Hunedoara, s-au organizat foarte repede şi au transmis ajutorul acestui spital. În acest spital vin copii din toată regiunea, inclusiv comunitatea românească din regiune beneficiază de serviciile acestui spital. Mă bucur că România a răspuns prezent. Mulţumim celor de acasă pentru tot sprijinul acordat! Suntem plini de emoţie, suntem alături de ei şi încercăm să facem faţă tuturor provocărilor de aici.”
Aurel Roşca a mai precizat că spitalul va avea nevoie şi în continuare de ajutor, deoarece nu mai există posibilitatea de a cumpăra medicamente, nici la licitaţiile organizate pentru unităţile medicale, toate materialele sanitare fiind direcţionate spre regiunile puternic afectate de război.
RADOR
Foto: Pixabay