Însemne tricolore, cusute în şezătoare, oferite militarilor, care pleacă în teatrele de operaţii
Un număr de 100 de însemne tricolore au fost oferite miercuri militarilor de la Brigada de Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu" din Miercurea Ciuc, care pleacă în teatrele de operaţii, în cadrul unui proiect.
25 Octombrie 2018, 08:27
Proiectul „România 100 - Respect Armatei Române!". este derulat de către Asociaţia pentru Siguranţă Comunitară şi Antidrog (ASCA) Harghita, în parteneriat cu mai multe instituţii şi asociaţii, cu prilejul Centenarului Marii Uniri.
Preşedinta ASCA Harghita, Adriana Teslovan, a afirmat miercuri, că toţi cei care s-au implicat în derularea proiectului doresc să-şi exprime respectul faţă de Armata României şi să aducă un omagiu eroilor neamului.
Ea a explicat, la evenimentul de închidere a proiectului, că însemnele au fost cusute de membrele grupului Şezătoare la Miercurea Ciuc, care în fiecare an se implică în activităţi de păstrare a identităţii naţionale.
Coordonatoarea grupului Şezătoarea la Miercurea Ciuc, Alexandra Ţifrea a mărturisit că ideea proiectului a pornit de la o poveste spusă de colonelul în rezervă Ştefan Teslovan, care a aflat de la bunica sa că soldaţii români purtau pe sub tunica militară o cămaşă naţională, pentru a fi recunoscuţi, în acest fel, dacă îşi pierdeau viaţa pe câmpurile de luptă.
Alexandra Ţifrea a subliniat că acele cămăşi nu erau doar simple obiecte de îmbrăcămite, ci reprezentau şi un scut, pentru că erau cusute în semnul crucii de mamele, soţiile, iubitele sau surorile celor care purtau aceste cămăşi.
Pornind de la această idee, iniţiatorii proiectului s-au gândit să le ofere militarilor români care pleacă în teatrele de operaţii "o părticică din România", care să le fie aproape de suflet.
Sursa: agerpres.ro
Sursa Foto: Gina Ştefan - Agerpres