Pompierii vin cu recomandări în pragul Sărbătorilor de iarnă
Pompierii vin cu recomandări în pragul Sărbătorilor de iarnă.
24 Decembrie 2021, 09:42
Statisticile din ultimii ani arată că, la nivel naţional, a crescut îngrijorător numărul incendiilor produse în locuinţe, din cauza oalelor uitate pe foc sau a aparatelor de gătit defecte. Multe dintre evenimente puteau fi evitate dacă se respectau câteva reguli sau măsuri de prevenire a incendiilor.
Bucătăria este locul din casă care e cel mai predispus izbucnirii unui incendiu. Este logic să fie aşa, din moment ce în bucătărie funcţionează cele mai multe aparate electrice, electronice şi electrocasnice. Dar cel mai mare pericol îl constituie aragazul, mai ales cel pe gaze, dar şi cel electric. De cele mai multe ori, cauza incendiilor o constituie oalele şi tigăile uitate pe aragaz cu focul aprins. Nicoleta Beianu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu: „Oboseala sau graba de a face mai multe lucruri în acelaşi timp sunt factori ce pot favoriza producerea unor evenimente. Noi vă recomandăm să nu folosiţi mijloace de preparare a hranei cu defecţiuni sau improvizaţii, să le supravegheaţi atunci când sunt în funcţiune.”
În scopul preîntâmpinării unor astfel de evenimente care se pot solda cu mari pagube materiale, pompierii vin şi cu mai multe recomandări. Din nou, Nicoleta Beianu: „Trebuie să curăţaţi şi să îndepărtaţi depunerile de grăsime şi resturile de mâncare de pe aragaz sau plită, deoarece acestea pot lua foc uşor. Dacă se întâmplă ca tigaia de pe aragaz să ia foc, acoperiţi-o cu un capac sau puneţi un prosop deasupra.”
Dar înainte de toate, nu uitaţi că: „Paza bună, trece primejdia rea”.
RADOR
Foto: Pixabay'