-

10 persoane au murit, iar şapte au fost rănite în această dimineaţă, după ce un microbuz s-a ciocnit cu un TIR. S-a întâmplat pe DN2A Slobozia-Urziceni.

Din primele informaţii, de vină a fost şoferul TIR-ului, care a intrat pe contrasens. Răniţii au fost duşi la spitale din Slobozia şi Bucureşti. Aflăm acum cele mai noi informaţii despre acest accident, cel mai grav de la începutul anului.

În microbuzul care circula spre Bucureşti erau 16 persoane, nouă şi-au pierdut viaţa; a murit şi şoferul autocamionului care ar fi intrat pe contrasens. În urmă cu puţin timp, circulaţia s-a reluat pe o singură bandă alternativ la dirijarea Poliţiei Rutiere. Planul Roşu din Ialomiţa a fost dezactivat; pentru acest accident au acţionat peste 40 de pompieri de la SMURD şi personal medical de la ambulanţă, cu 19 autospeciale. Valorile de trafic sunt reduse şi nu s-au format cozi foarte mari. Poliţia Rutieră Ialomiţa continuă măsurătorile pentru a stabili cauzele accidentului. Totodată, Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier verifică documentele şi autorizaţiile de călătorie pentru microbuz şi autotren, dar şi perioadele legale de odihnă şi condus. DN 2 A Urziceni-Slobozia-Hârşova-Constanţa este şosea naţională europeană fără probleme la nivelul carosabilului şi nu este aglomerată în această perioadă. Acestea sunt informaţiile despre cel mai grav accident de circulaţie din acest an.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viațăsfatul medicului și idei practice.