-

Imagini terifiante suprinse de camerele de supraveghere, în Bicaz. O femeie a fost atacată cu sălbăticie de mai mulţi câini de pe stradă, trântită la pământ de animale şi aproape la un pas de a fi sfâşiată.

Imaginile arată în care femeia cade la pământ, un câine o prinde de picior şi este la un pas de a fi atacată din toate părţile. Din fericire însă, femeia a reuşit să se ridice înainte de a fi sfâşiată de câinii extrem de agresivi, după ce mai mulţi locatari din jur au ieşit la geamuri strigând şi au reuşit să alunge animalele.

Localnicii din zonă spun că incidentul nu este unul ieşit din comun în Bicaz, mai ales în sezonul rece, când câinii vagabonzi devin foarte agresivi. Deşi astfel de întâmplări sunt aproape la ordinea zilei, autorităţile nu iau nicio măsură.

Primarul Nicolae Sălăgean a declarat că aşteaptă ca medicul veterinar al primăriei oraşului să termine nişte cursuri, după care va interveni în problema câinilor de pe străzi. ”Da, problema semnalata de dumneavoastra ne preocupa. Noi am avut contracte cu doua firme de ecarisaj insa din motive necunoscute, au fost reziliate. Am dat si o hotarare de CL sa fie amendati cei care dau mancare maidanezilor. Acum asteptam sa termine niste cursuri veterinarul primariei pentru a putea folosi un pistol cu substante tranchilizante si sa poata sa actioneze impotriva cainilor agresivi sau/si bolnavi. Ei vor fi tranchilizati apoi eutanasiati”, a spus edilul din Bicaz.

Sursă: tvneamt.ro