-

Misiune de aproximativ 6 ore pentru pompierii de la Aleşd. Aceştia au fost chemaţi, miercuri după-amiază, pe Valea Târnei, să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit în comuna Şinteu.

Incidentul a fost provocat de nişte copii care s-au jucat cu focul.
Când au sosit pompierii, incendiul se manifesta generalizat la o şură de aproximativ 200 de mp şi la sute de baloţi de fân şi paie, existând riscul de a se propaga la o locuinţă situată în apropiere.
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor a mobilizat la locul indicat de apelant, patru echipaje de pompieri militari din cadrul Staţiei de Pompieri Aleşd, cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, echipajul de pompieri militari paramedici al aceleiaşi subunităţi, respectiv Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Şinteu care a intervenit în sprijin cu un excavator.
Operaţiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile, de temperatura ridicată şi fumul dens. În urma incendiului, au ars aproximativ 1500 de baloţi de paie şi fân şi acoperişul construcţiei afectate de flăcări. Forţele de intervenţie au reuşit să salveze din calea flăcărilor locuinţa aflată în proximitatea focarelor de incendiu - a spus locotenentul Daniel Janosi, ofiţer de informare şi relaţii publice în cadrul ISU Crişana.

RADOR
Foto: Pixabay