-

Românii din Italia vor avea la dispoziţie circa 70 de secţii de votare la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai.

În acest context, Ambasada României la Roma a iniţiat mai multe sesiuni de informare asupra modului în care cetăţenii români pot să-şi exercite drepturile electorale. În curând, pe site-urile misiunilor diplomatice din peninsulă, din Malta şi San Marino, dar şi pe reţelele de socializare, va fi prezentată o hartă cu locaţiile tuturor secţiilor de vot.
Cei peste 1,2 milioane de români din Italia vor avea la dispoziţie pentru alegerile din 26 mai aproximativ 70 de secţii de votare, a anunţat, într-o sesiune de informare, ambasadorul României la Roma, George Bologan: „În organizarea acestora am ţinut cont de mai mulţi factori, de datele statistice comparative ale prezenţei la vot a cetăţenilor români din anii precedenţi, de interesul manifestat de comunitatea românească, de dinamica fluxurilor de cetăţeni români în diverse comunităţi sau regiuni, dar şi de resursele umane, financiare şi logistice, deoarece în acelaşi timp în Italia au loc alegeri atât pentru Parlamentul European, cât şi pentru unele primării”.
La alegerile din luna mai nu se poate vota cu un titlu de călătorie, avertizează ambasadorul George Bologan: „Românii din Italia pot să voteze cu un document de identitate valabil. Nu se va putea vota, în schimb, cu titlu de călătorie. Fiecare cetăţean este foarte important să îşi verifice valabilitatea documentului de identitate”.

RADOR

Foto: Pixabay