-

La finalul acestei săptămâni, Comuna Corbi din județul Argeș va celebra duminică (27 mai) cea de-a 48-a ediţie a Rapsodiei Păstoreşti.

Evenimentul este consacrat tradiției transhumanței - transmite corespondentul nostru Constantin Pașol. 

Virgil Baciu, edilul comunei,  împreună cu locuitorii acestei așezări - crescători de mioare de sute de ani -promit că evenimentele vor fi la înălțime în anul Centenarului Marii Uniri.

Agenda evenimentului este una extrem de bogată.

Manifestările vor începe dimineața cu vizita oaspeților la Muzeul din comuna Corbi. Imediat după aceea va avea loc o festivitate de premiere a cuplurilor ce au ajuns la 50 de ani de căsnicie neîntreruptă.

După acest moment, cei prezenţi la eveniment pot asista la un prim moment artistic. Vorbim despre tradiţionala paradă a cântecului, dansului şi portului popular, manifestare ce a devenit una simbol pentru locuitorii comunei Corbi. Şi de data aceasta vor fi prezenţi tineri din mai multe judeţe, pe lângă argeşeni , la Corbi urmând să ajungă reprezentanţi din judeţele Gorj, Sibiu, Vâlcea și Olt.

Marea noutate este dată de prezenţa unor tineri din diferite localităţi din Republica Moldova, localităţi cu care comuna Corbi s-a înfrăţit în ultima perioadă.

În plus se va organiza concursul de ovine și va avea loc premierea proprietarilor celor mai apreciate exponate de către Asociația Crescătorilor din Corbi.

Rapsodia Păstorească va aduce şi multe momente artistice și se va încheia seara târziu.

 

Sursa: Constantin Pașol – Corespondent Radio România Antena Satelor

Sursa Foto: Constantin Pașol