-

 

Peste 1.600 de tineri s-au înscris anul acesta la cursurile teoretice şi practice pentru obţinerea licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion şi pilot aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor.

Cursurile acreditate sunt organizate de Aeroclubul României.
Potrivit unui comunicat al Aeroclubului, deschiderea oficială a cursurilor teoretice şi practice, la care pot participa gratuit tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani, în vederea obţinerii licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion şi pilot aeronave ultrauşoare motorizate clasa avion ultrauşor va avea loc sâmbătă, în toate unităţile clubului.
Cursurile sunt organizate în două module, unul teoretic şi unul practic, de zbor. Cel teoretic va avea loc în perioada 10 februarie - 14 aprilie, preponderent în zilele de sfârşit de săptămână şi va fi finalizat cu un examen de absolvire care va constitui şi un criteriu de selecţie pentru ocuparea locurilor subvenţionate.
Modulul de pregătire practică la sol şi în zbor va debuta în luna mai.
”În acest an s-au înscris la cursuri un număr de peste 1.600 de tineri. Dintre ei vom selecţiona, ca de fiecare dată, sportivi care să reprezinte cu succes România la competiţiile de profil şi care să încânte cu evoluţiile lor în cadrul demonstraţiilor aeronautice”, a declarat directorul general al Aeroclubului României, George Rotaru.

Sursa: agerpres.ro
Sursa foto:adevarul.ro