-

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat, astăzi, în cadrul unei vizite efectuate în Sălaj, termenele pentru începerea construirii secţiunilor din Autostrada Transilvania de pe raza judeţului.

Ministrul Răzvan Cuc a anunţat că trei porţiuni din Autrostrada Transilvania, ce străbad judeţul Sălaj, au ca termen de depunere a ofertelor a doua jumătate a lunii mai, alte două tronsoane urmând a fi scoase la licitaţie la sfârşitul lunii iunie.
Răzvn Cuc: „Secţiunea Mihăieşti-Simbol, 22.05, deci luna aceasta, depunerea ofertelor. Secţiunea Simbol-Poarta Sălajului, 20.05, termen de depunere a ofertelor, procedură lansată. Secţiunea Nuşfalău-Suplacu de Barcău, 21.05, termen de depunere a ofertelor. Celelalte secţiuni: sectorul Poarta Sălajului-Zalău, tunelul Meseş şi Mihăieşti-Suplacu de Barcău, la sfârşitul lui iunie aveţi procedurile lansate pe SICAP, toate.”
Ministrul Transporturilor a atras atenţia că acolo unde termenele nu vor fi respectate se va trece la sancţiuni.
Răzvan Cuc: „Nu mă interesează foarte mult problemele administrative ale funcţionarilor din campanie, vreau să văd rezultate, vreau să stau pe şantiere de deschise, vreau să deschidem cât mai multe şantiere în toată ţara şi, acolo unde s-a promis şi nu s-a făcut sau nu se va respecta termenul, directorii răspund cu funcţia.”
Tot cu această ocazie, ministrul Transporturilor a declarat că tronsonul 2 al centurii ocolitoare a municipiului Zalău va fi scos la licitaţie până cel târziu în data de 24 mai, pentru proiectare şi execuţie.
Ministrul Transporturilor a amintit, totodată, că a elaborat un act normativ care vizează rezolvarea problemelor cauzate de contestaţiile nefondate depuse în urma licitaţiilor pentru autostrăzi, care blochează de ani de zile proiecte importante

RADOR