-

Ultramaratonistul aiudean Polgar Levente, prima persoană cu dizabilități din lume acceptată la 6633 Arctic Ultra, a fost nevoit să se retragă din competiție la kilometrul 107.

Abandonul a survenit cu doar câțiva kilometri înainte de cel de-al doilea punct de control. Din cauza condițiilor dure au fost nevoiți să se retragă mai mulți competitori, printre care și românii Polgar Levente și Florentina Iofcea.

Cu câteva ore înainte a ieșit de la 6633 Arctic Ultra și hunedoreanul Avram Iancu. Astfel, în cursă a mai rămas un singur român din cei patru care au luat startul la actuala ediție, Tiberiu Useriu, care se află în fruntea celor care se mai află pe traseu. Polgar Levente a fost singurul sportiv cu dizabilități acceptat la acest renumit ultramaraton.

El și-a pierdut mâna dreaptă într-un accident de tren la vârstă de 6 ani. Considerată o competiție extrem de dură, desfășurată în condiții extreme, cu temperaturi cuprinse între minus 30 și minus 50 de grade Celsius, în cele nouă ediții ale 6633 Arctic Ultra doar 32 de participanți au reușit sa ajungă la finish.

Ultimele două ediții au fost câștigate de românul Tiberiu Useriu.