-

Informații actualizate joi, 1 martie, la ora 14.00. Se circulă greu, în condiții de iarnă, în mare parte din țară. Peste 100 de trenuri sunt anulate și multe tronsoane de drum închise.

Aflăm care este starea actuală, de la Centrul InfoTrafic al Poliției Române.

UPDATE 1 martie, ora 14.00. La nivelul ţării există următoarele drumuri cu circulaţia oprită sau restricţionată:           

Autostrăzi:

- A2 Bucureşti – Constanţa;

- A4 Ovidiu – Agigea;

Drumuri naționale:

Județul Constanţa

- DN 3  Cobadin - Ostrov;

Judeţul Teleorman

- DN 65A, pe tronsonul Turnu Măgurele – Roşorii de Vede;

Judeţul Tulcea

- DN 22A Cataloi – Topolog – limita jud. Constanţa;

- DN 22F Horia –Nalbant.

Drumuri naţionale cu restricții de tonaj:

DN 22A Hârşova (CT)– limita cu jud. Tulcea 7,5 tone;

DN 21A Bărăganul (BR)– Ţăndărei (IL) 7,5 tone;

DN 22 Smârdan (TL)- Ovidiu (CT) 7,5 tone;

DN 22D Măcin (TL) – Ciucurova (TL) 7,5 tone;

DN 22E Garvăn (TL) – I. C. Brătianu  (TL) 7,5 tone;

DN 3 Cobadin (CT) – Murfatlar (CT) 3,5 tone;

DN 3 Lehliu (CL) – Cuza Vodă (CL) 7,5 tone.

 

UPDATE 28 februarie. ora 21.00.  Drumuri nationale: - blocate, ca urmare a producerii fenomenelor periculoase: DN 21 tronson Însuratei – Baraganul - limita judet Ialomita; - restrictionate: DN 21 tronson Braila - Însuratei restrictionat trafic auto mai mare de 7,5 t; - închise masura preventiva, dispusa de autoritati: DN 21A Baraganu (jud. Braila) – Tandarei (jud. Ialomita);

Sectoare de drum judetean: - blocate, ca urmare a producerii fenomenelor periculoase: - DJ 203R - pe tronsonul Ciresu - Batogu - Ionesti; - DJ 211 - pe tronsoanele Tataru-Rosiori, Dudesti - Dudescu si Bordei Verde – Ianca (DN 2B); - DJ 211 A pe tronsonul Bordei Verde – Viziru – Cuza Voda - DJ 212 Cuza Voda – Mihai Bravu – limita judet Ialomita - DJ 211 D pe tronsonul Rosiori – Florica – Coltea- DJ 221 Sutesti – Ianca - închise masura preventiva, dispusa de autoritati: - DJ 211B Baraganul – Victoria: - DJ 211 Sutesti – Ianca, Oprisenesti – Bordei Verde – Viziru si Rosiori – Tataru; - DJ 211B Rosiori - Coltea; - DJ 211A/DJ 212 Viziru – Mihai Bravu.- 

Nu sunt localitati fara curent; - utilaje care actioneaza pe DN - 11, DJ - 26;

La trecerea BAC Braila – Smârdan circula bac-urile de capacitate mare, iar spre Insula Mare a Brailei se fac treceri doar pentru situatii de urgenta;
- la nivelul judetului Braila se suspenda cursurilor scolare, în toate institutiile de învatamânt din judetul Braila, în perioada 01 - 02.03.2018. (GINA BAHOR)

UPDATE ora 14.00. Accesul catre statiunea Harghita Bai pe DJ 138A se face cu dificultate din cauza viscolului intens iar interventia angajatilor de la drumurile judetene este dificila deoarece freza de zapada nu dovedeste sa degajeze carosabilul de zapada. De asemenea, pe DJ 132 A, între Martinis si Meresti, circulatia este blocata de troiene de peste doi metri. Deocamdata interventia drumarilor a esuat din cauza viscolului extrem de puternic si se recomanda variante de ocolire pe DJ 132 - DJ 131 Sânpaul- Martinis sau DJ 132 Vlahita - DN 13A Odorheiu Secuiesc - DJ 131 Martinis. (ANGELA BARSAN)

Traficul rutier pe trei tronsoane de drum national din judetul Buzau este inchis din cauza conditiilor meteo - ninsoare asociata cu viscol. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Buzau, sunt inchise DN22C Rm Sarat-Braila, 2C Costesti-limita de judet cu Ialomita si DN2E85 Buzau-Urziceni. La iesirea din orasul Buzau si orasul Rm Sarat spre cele trei zone sunt organizate filtre ale politistilor, iar politistii locali le ofera soferilor blocati in trafic ceai cald inca de la primele ore ale diminetii. De asemenea, din cauza ninsorii si a viscolului au fost ridicate din strada sau din diferite spatii publice, opt persoane fara adapost si duse de catre jandarmi si politisti locali in Centru de Zi din oras. De asemenea, fie din cauza drumurilor nationale inchise, fie din cauza zapezii mari, in judetul Buzau, miercuri sunt inchise scolile din 15 localitati de campie si de munte ale teritoriului. Lista cu scolile in curs de inchidere este in continua actualizare din cauza conditiilor meteo in evolutie. (CRISTINA MOISE)

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt au anunțat că, astazi, patru drumuri mai sunt închise traficului rutier, ieri dupa-amiaza, drumarii actionând în continuare pentru deblocare. Potrivit informatiilor remise de Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta, astazi, mai erau închise urmatoarele tronsoane de drum: DJ 544A Vîrtopu-Vadastra, DJ546C Potcoava-Perieti, DJ604 Bucinisu-Obârsia-Vadastra si DJ 546E Teslui-Oporelu-Miesti. (LAURA STOICAN)

UPDATE ora 09.00 Miercuri, 28.02.2018, începând cu ora 09.00, se închide circulația rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 21, între Însurăței și Slobozia, km 46+232 – km 87+850, din cauza ninsorii abundente și a viscolului puternic ce reduce vizibilitatea spre zero.

DN 2N, între localităţile Bogza şi Dumbrăveni, şi DN 23B, între Măicăneşti şi Ciorăşti, din judeţul Vrancea, sunt închise circulaţiei din cauza viscolului puternic, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi.

"Sunt singurele tronsoane de drum cu probleme de acest gen din judeţul Vrancea. Am luat decizia închiderii acestora pentru siguranţa cetăţenilor, (...). Avem pregătite în zonă patru freze, trei încărcătoare frontale şi şase ATB cu lamă, pe care le vom putea utiliza însă doar după ce viteza vântului scade în intensitate", a precizat şeful SDN Focşani, din cadrul DRDP Iaşi, Marian Paraschiv, citat în comunicat.

În prezent, în restul judeţelor din Moldova se circulă în condiţii de iarnă, carosabilul prezentându-se umed cu zăpadă frământată în strat de până la 2 centimetri în judeţele Botoşani, Suceava şi Vaslui, umed cu zăpadă frământată de un centimetru în judeţele Bacău, Iaşi, Galaţi, Neamţ şi Vrancea, respectiv uscat cu porţiuni umede, în rest. Cerul este acoperit în majoritatea judeţelor regiunii, cu ninsori slabe înregistrate în Suceava şi Neamţ, conform sursei menţionate.

În schimb, se înregistrează vânt puternic şi viscol la sol, în judeţele Vrancea, Suceava şi în zona Roman (Neamţ). Pe parcursul nopţii de 27/28 februarie, pe drumurile naţionale din administrarea DRDP Iaşi s-a acţionat cu 198 de autoutilaje şi s-au răspândit 922,315 tone material antiderapant. Momentan, se acţionează cu 119 autoutilaje.

Prognoza METEO pentru 28 februarie, 1 și 2 martie

Fenomene meteorologice severe, în sudul și sud-estul țării

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că  judeţul Braşov,  pe DN1 Azuga  – Predeal, traficul este blocat din cauza unui autotren care a derapat şi ocupă suprafaţa carosabilă.

Stire initiala Circulaţia rutieră este oprită, miercuri dimineaţă, pe autostrăzile A2 Bucureşti - Constanţa şi A4 Ovidiu - Agigea, pe 14 drumuri naţionale şi 47 de drumuri judeţene din ţară, din cauza ninsorii şi viscolului, potrivit Centrului Infotrafic din IGPR.

Sunt afectate drumuri din judeţe precum Constanţa, Călăraşi, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Vrancea, Dolj, Olt.

Din cauza vremii nefavorabile, un număr de 107 trenuri sunt anulate la Bucureşti, Constanţa, Craiova şi Galaţi. Totodată, trei curse aeriene au fost anulate pe aeroportul din Craiova şi o alta, la Braşov.

În prezent sunt închise toate cele patru porturi maritime de la Marea Neagră, Constanţa Nord, Constanţa Sud Agigea, Midia şi Mangalia, în judeţul Constanţa, iar în judeţul Tulcea rămâne închisă Bara Sulina. De asemenea, rămân închise, din cauza vântului puternic, punctele de trecere a frontierei cu bacul Turnu Măgurele - Nikopol şi Zimnicea - Svishtov, potrivit Infotrafic.

AGERPRES