-

Inspectorii sanitari recomandă evitarea ştrandurilor neautorizate, piscinelor cu apă murdară, unităţilor unde nu sunt prezentate informaţii despre calitatea apei.

De asemenea, despre efectuarea curăţeniei sau autorizaţia de funcţionare pentru a înlătura riscul îmbolnăvirilor. Mai mult, medicii le amintesc celor care merg la scăldat să nu intre brusc în apa rece, mai ales dacă este foarte cald afară, să evite râurile şi pârâurile repezi, pentru prevenirea incidentelor.
Potrivit medicilor ştrandurile neautorizate trebuie evitate, la fel şi piscinele cu apă murdară, unde instalaţiile pentru filtrarea apei sunt nefuncţionale, iar informaţiile despre adâncimea şi temperatura apei sunt inexistente. Mai mult, spun medicii, intrarea în apă trebuie să se facă treptat, mai ales în zilele călturoase, pentru prevenirea unor eventuale incidente cu urmări deosebit de grave, în special în cazul persoanelor cu probleme de sănătate, un şoc termic
fiind periculos. Conform autorităţilor sanitare, toate unităţile de timp ştrand trebuie să fie autorizate şi verificate pe toată durata perioadei de funcţionare. În plus, asemenea unităţi trebuie să fie dotate cu puncte de prim ajutor, dar şi cu instalaţii pentru filtrarea şi dezinfectarea apei, conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

RADOR