-

Cerul va prezenta înnorãri şi se vor semnala averse, însoţite de descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului, în regiunile estice, sud-estice şi centrale.

Instabilitatea atmosfericã se va menţine accentuatã în cea mai mare parte a ţãrii. În Moldova, Transilvania şi zona de munte, cantitãţile de apã vor fi mai însemnate.Temperatura maximă va fi cuprinsă între 22 şi 27 de grade, iar cea minimă între 8 şi 13 de grade.

Sâmbătă 8/26 ploi

Vremea va fi în continuare instabilã. Temporar, mai ales în cursul zilei, înnorãrile vor fi accentuate şi se vor semnala averse şi descãrcãri electrice în regiunile estice şi centrale, precum şi în zonele montane şi submontane şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Punctiform se vor înregistra cantitãţi de apã însemnate şi vor fi posibile cãderi de grindinã. Vântul va avea intensificãri temporare în majoritatea regiunilor, în special în cursul zilei. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 29 de grade, iar cele minime între 16 şi 17 grade.

Duminică 9/29 ploi

Instabilitatea vremii se va menține în vestul, centrul și nordul țării, unde local vor cădea averse de ploaie însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apa estimate a se acumula vor ajunge până la 15-20 de mm, îndeosebi în zonă Munților Apuseni. Din punct de vedere termic vremea va fi normală, cu temperaturi ce vor fi situate în general între 25 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu mențiunea că sâmbătă în Transilvania se pot înregistra și valori ușor mai scăzute (din pricină nebulozității), însă deopotrivă și în sud-est maximele vor fi mai ridicate duminică, datorită advecției unui aer mai cald de sorginte nord-africană.

Luni 9/30 cer variabil

Din punct de vedere termic vremea va fi normală, cu temperaturi ce vor fi situate în general între 25 și 30 de grade Celsius la nivelul întregii țări, cu mențiunea că sâmbătă în Transilvania se pot înregistra și valori ușor mai scăzute (din pricină nebulozității), însă deopotrivă și în sud-est maximele vor fi mai ridicate duminică, datorită advecției unui aer mai cald de sorginte nord-africană.

Temperaturi în principalele oraşe:                        

Bucureşti 25 ploi

Craiova 26 ploi

Timişoara 25 ploi

Sibiu 24 ploi

Suceava 23 ploi

Galaţi 24 ploi

Constanţa 25 ploi

Cluj-Napoca 25 ploi

Bacău 25 ploi

Baia Mare 20 ploi

Iaşi 25 ploi

Oradea 27 ploi

Reşiţa 24 ploi

Piteşti 25 ploi

Braşov 22 ploi

Ora la care răsare şi apune soarele

Soarele răsare: 5: 34 Soarele apune: 9:06

Presiunea atmosferică: 769 mmHg

Viteza vântului:   10 km/h (S-V)

Sursa: Jurnalul.ro