-

Comisia Tehnico-Economică a Ministerului Lucrărilor Publice a aprobat, vineri, proiectul Primăriei Slănic Moldova de reabilitare a opt torenţi de pe Valea Slănicului.

Potrivit unui comunicat de presă al primăriei, proiectul are o valoare de 20 de milioane de lei şi îşi propune să rezolve problema inundaţiilor produse de aceşti torenţi.

'Este un parcurs început în 2018 şi finalizat acum cu succes, iar implementarea sa îi va ajuta pe toţi cei care sunt afectaţi, la fiecare inundaţie, de aluviuni şi de blocarea drumurilor de acces către locuinţe. De asemenea, implementarea sa ne va ajuta să trecem la o altă etapă de dezvoltare a localităţii noastre, în care să eliminăm riscurile generate de precipitaţiile abundente şi să putem asfalta drumurile existente pe lângă aceste râuri, pe lângă zidurile de sprijin ale torenţilor. După asfaltarea singurei căi de acces spre staţiunea Slănic Moldova, care s-a realizat în această primăvară şi care a costat 6 milioane de lei, acesta este cel de-al doilea mare proiect care va ajuta într-un mod substanţial la dezvoltarea pe principii sănătoase a întregului oraş Slănic Moldova', a declarat, în comunicatul de presă, primarul Gheorghe Baciu.

Compania Naţională de Investiţii va începe, săptămâna viitoare, demersurile pentru realizarea licitaţiei de efectuare a lucrărilor la cei 8 torenţi.

Durata de realizare a investiţiei este de 12 luni, din care trei luni proiectarea şi nouă luni execuţia propriu-zisă.

AGERPRES

Foto: Pixabay