-

La Constanţa mai mulţi locuitori nemulţumiţi de cum arată plajele din cartierul lor au ieşit astăzi să adune gunoaiele de la Marea Neagră.

Nu este prima dată când ei fac acest lucru şi îi invită şi pe alţi concitadini să vină alături de ei.
Nemulţumiţi de numărul mare de deşeuri de pe plajă şi din zona limitrofă a cartierului în care locuiesc, constănţenii din Faleză Nord au trecut la acţiune. Astăzi, din cauza ploii, au participat doar 15 voluntari, care au strâns însă 50 de saci cu gunoaie de pe aproape un hectar de plajă.
„Am organizat acţiunea pentru că ne-am săturat de mizeria de pe plajă şi de nesimţirea operatorilor de plajă, care nu predau loturile de plajă la finalul sezonului în stare normală. Au fost făcute sesizări la Apele Române, nu s-a răspuns în niciun fel, nu mai ştim cu cine să vorbim. Preferăm să luăm noi în mână treaba şi să rezolvăm problema singuri.”
„Sunt cuie, sticle sparte, nu vă puteţi imagina ce strângem noi la fiecare acţiune. Sunt sătulă de toată mizeria şi de tot ce se întâmplă în cartierul acesta şi cred că în toată Constanţa.”
Iniţiativa a fost sprijinită logistic de asociaţia Let's Do It, Romania!, care organizează acţiuni de igienizare în toată ţara din 2009.
Cosmin Bărzan, coordonatorul din Constanţa: Let's Do It, Romania! susţine şi iniţiative punctuale pe plajele litoralului românesc. Dăm un mesaj tuturor celor care vor să se alăture unor astfel de acţiuni. Există cetăţenii care protejează şi respectă mediul înconjurător.

RADOR

Foto: Pixabay