-

Cele mai importante fapte penale descoperite de Garda Forestieră Braşov la verificările din luna mai au fost în număr cinci, cu o valoare a prejudiciului de 70.000 lei.

Directorul Direcţiei Implementare din cadrul Gărzii, Mihai Abutnăriţei, a subliniat că foarte puţine dintre sesizările cetăţenilor se şi confirmă:
Au fost 56 de controale, în urma cărora s-au confiscat peste 120 mc de material lemnos. Au fost 31 de sesizări pe tăieri ilegale, pe exploatări forestiere, pe reduceri de fond forestier, pe transport ilegal de material lemnos, pe verificarea condiţiilor de atestare. Sunt foarte puţine care se confirmă, în pădure nu poţi să dobori un arbore fără să pice peste celălaltă, adică nu au fost intenţionate. Cele cinci fapte cu caracter infracţional au fost făcute pe tăieri ilegale - s-a găsit tăiat un volum de peste 130 de mc cu o valoarte de peste 70.000 de lei. La fel, colegii noştri specializaţi pe vânătoare au ieşit în teren fără să anunţe dar nu au descoperit nimic deosebit.
Garda Forestieră Braşov a mai descoperit luna trecută 91 de cazuri de erori materiale produse în utilizarea noului sistem SUMAL 2.0. Mihai Abutnăriţei a precizat că este vorba de erori al sistemului, referitoare la introducerea datelor sau menţinerea conexunii online.

RADOR

Foto: Pixabay