-

ARBDD Tulcea a monitorizat week-end-ul trecut viteza de deplasare a ambarcaţiunilor în perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Au fost aplicate 21 de amenzi pentru depăşirea vitezei maxime admise pe canalele din Deltă. De asemenea, au amendat alţi 21 de operatori pentru că plimbau turişti fără veste de salvare în bărci fără acte legale. Inspectorii ecologi din cadrul comisariatelor regionale de control ale Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării au verificat un număr de 62 de ambarcaţiuni ce îşi desfăşurau activitatea pe teritoriul Rezervaţiei.
Pentru nerespectarea prevederilor legale au fost aplicate 42 de sancţiuni: 21 de sancţiuni pentru nerespectarea vitezei de deplasare prevăzută de lege, 10 sancţiuni pentru lipsa vestelor de salvare obligatorii şi 11 sancţiuni pentru lipsa actelor de reglementare a activităţii desfăşurate. Acţiunile pentru controlul ambarcaţiunilor de transport turişti au fost efectuate şi cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Sulina.
În cadrul acţiunilor de monitorizare şi control, în aceeaşi perioadă au fost identificate şi sancţionate potrivit legii 22 de cazuri de campare şi acces neautorizat (11 amenzi contravenţionale şi 11 avertismente).

RADOR
Foto: Pixabay