-

Fundaţia Comunitară Covasna a instalat o barieră pe cursul râului Olt, în apropierea municipiului Sfântu Gheorghe, menită să stopeze gunoaiele.

De asemenea, bariera ar trebui şi să le canalizeze spre mal, de unde vor putea fi mai uşor colectate.
Acţiunea se desfăşoară în colaborare cu Asociaţia Maimultverde din Bucureşti, sub genericul „Oltul cu apele curate” şi face parte dintr-o campanie mai amplă de conştientizare în speranţa că se va reduce cantitatea de deşeuri aruncată în natură.
Toro Attila, reprezentantul Fundatiei Comunitare Covasna, a spus: „Barajul este amplasat pe teritoriul oraşului Sfântu Gheorghe şi sperăm ca peturile care vin dinspre judeţul Harghita şi din partea de sus a judeţului Covsana să fie eliminate, să nu meargă cu apa mai jos de Sfântu Gheorghe. Noi sperăm ca Oltul să fie mai curat, să fie fără deşeuri de plastic şi aşa mai departe. Această acţiune este parte a unui eveniment mai amplu, care se va desfăşura pe 11 septembrie, când vrem, practic, să igienizăm Oltul de la izvor până când ajunge la Ilieni”.
Pe 11 septembrie sunt aşteptaţi în jur de 700 de voluntari, din 31 de localităţi din Harghita şi Covasna, să se alăture programului „Oltul cu apele curate”.

RADOR
Foto: Pixabay