-

Asociația Environ organizează în perioada 1 iunie – 1 iulie, prima ediție a campaniei naționale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate.

Campania debutează pe 8 și 9 iunie în localitățile Hîrșova, Ilva Mică, Mănești, Izvoru Berheciului și Șuraia.

Campania itinerantă dedicată colectării echipamentelor electrice și electronice uzate din mediul urban și rural se adresează locuitorilor, persoane fizice din localitățile participante, instituind un mecanism de premiere a tuturor participanților. Promovarea colectării separate și reciclării deșeurilor la nivelul fiecărei comunități are în primul rând un puternic caracter de reponsabilitate socială și simultan, avantaje economice imediate prin acordarea bonificației la predarea deșeurilor.

Programul ,,România Reciclează” are drept obiective creșterea gradului de informare și conștientizare al populației cu privire la necesitatea colectării selective a deșeurilor de echipamente electrice și electronice și a bateriilor uzate și crearea de puncte mobile de colectare, favorizând astfel creșterea cantităților de DEEE colectate selectiv și reciclate.

Pe perioada derulării campaniei, orice participant care va preda minim 10 kg de deșeuri electrice sau 5 kg de baterii uzate la centrul de colectare special amenajat din zona primăriei, va fi premiat cu un tichet cadou.

Pentru preluarea deșeurilor electrice voluminoase, participanții pot solicita ridicarea de la domiciliu la serviciul de Call Center 031.827.0000 sau pe e-mail la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Programul de colectare este:

• Vineri, 8 iunie 2018

o 14.00 – 17.00 – Ilva Mică, județul Bistrița Năsăud

• Sâmbătă, 9 iunie 2018

o 10.00 – 13.00 Hîrșova, județul Constanța
o 13.00 – 15.00 Mănești, județul Prahova
o 8.00 – 11.00 Izvoru Berheciului, județul Bacău
o 13.00 – 15.00 Șuraia, județul Vrancea

Pentru detalii referitoare la programul de colectare, precum și regulamentul complet al campaniei, vă rugăm accesați www.environ.ro.