-

Zeci de oameni din judeţul Olt s-au prezentat astăzi la Centrul de Transfuzii Sanguine din Slatina ca să doneze sânge pentru persoanele rănite în accidentul rutier de ieri, de pe DN65.

Medicii fac apel la cei care vor să doneze să se prezinte la centru şi în zilele următoare, având în vedere capacitatea limitată de recoltare şi procesare a sângelui.

Directorul Centrului de Transfuzii Sanguine Olt, Ramona Lesnic, a făcut, aseară târziu, un apel către persoanele care vor să doneze sânge că se pot prezenta în această dimineaţă la centru, dar şi în zilele următoare, deoarece capacitatea de recoltare şi procesare a centrului este limitată. Aşa s-a întâmplat astăzi, când în sala de aşteptare erau aproape peste 80 de persoane care doreau să facă o faptă bună depăşind astfel de trei ori media zilnică de donări. Iar după-amiază, după declanşarea planului roşu de intervenţie la un accident rutier soldat cu 19 victime şi produs pe DN65 la intersecţia localităţilor Priseaca şi Valea Mare, Ramona Lesnic a făcut un apel la donatori să se prezinte în aceste zile la centru, deoarece instituţia a dat toată rezerva de sânge Spitalului Judeţean de Urgenţă, acolo unde au fost transportaţi răniţii.

RADOR

Foto: Pixabay

Citește mai mult despre stil de viață, sfatul medicului și idei practice.